Turen forsætter på dag 3, vi kører nu mod Kandy.

Billederne herunder er taget efter vi ankom til Kandy. Men oplevelserne startede selvfølgelig allerede da vi tog afsted fra Sigiriya og det skønne “hotel”.

Igen op i nogenlunde tid her på 3. dagen for at få mest muligt ud af dagen og ikke mindst fordi vi nu vidste der var en længere køre tur foran os.
På vejen til Kandy skulle vi gøre stop 3 steder. Det første var allerede forholdsvis kort efter vi forlod Sigiriya, nemlig i Matale området. Dette område er meget kendt for deres “Spice Gardens”.

Spice garden er et begreb for steder hvor de dyrker urter, særlig the, krydderier og andre ting som de anvender i deres olier, cremer og andet.
Vi gjorde stop på en af de første på ruten, hovedsageligt fordi der sikkert var en eller anden handelsaftale med vores guide og dette “spice garden” sted. Dette var et af de punkter på turen som gik mig lidt på nerverne og blev et tilbagevende emne, men det kommer jeg ind på senere.
Flinke mennesker sprang på os som udsulte ulve og blev ellers så vist ind i deres have hvor de dyrker alle de fantastiske krydderier mm.
Det mere fantastiske var rød ananas, vanilie og kanel. Efter turen rundt ender man så i et lille “behandlingshytte” hvor man så kan prøve noget af alt deres creme og olier og de insistere på at man prøver det. Det hele er gratis så jeg accepterede så til at prøve det her meget naturlige hår-fjerningscreme på mit ben – Det virkede! Så lige på den plet er jeg så hår-fri i 3 måneder…

Efter denne virkelig interessante tur rundt, blev vi så vist hen til shoppen hvor man så kunne handle, og her blev igen forsøgt hårdt at sælge lidt af det hele. Vi var dog forberedt på dette og vi var ret afklaret med hvad vi skulle have ud af besøget – Kanel og vanilie!

Mere eller mindre taget godt bag i med hensyn til priser, tog vi videre og kørte nu mod Kandy.

Ved ankomst til Kandy kunne jeg hurtig begynde at genkende området og ikke mindst ankomsten på den ENE vej som der ind til Kandy når man kommer fra Nordøst. Da jeg boede der tilbage i 2009 var der en gammel bro og det skabte massiv kaos i myldretiden. Lige som jeg forlod Sri Lanka dengang, var de ved at være færdige med en ny og større bro – Og den var sørme færdig nu. Men hvad gør man så med den gamle? Man river den hvertfald ikke ned! Nej det er blevet en parkeringsplads…

Vi kørte direkte gennem byen og til et område som ligger meget tæt på hvor jeg boede i Kandy. Mange forandringer gjorde det svært at genkende og især det vi ankom til var ganske nyt og slet ikke færdigt. Vi skulle på det som der i programmet kaldes for “Art and craft center and Gem Bureau”. På dansk ville vi kalde det en snedkerforretning og en smykkeforretning. Den eneste forskel er så bare at smykkeforretningen havde et videorum hvor vi blev vist en video i så dårlig kvalitet at det i denne tid virker helt utroligt at de kunne få den vist fra en projektor – omkring hvordan de graver de her værdifulde sten op af jorden. Lige derefter blev man sendt op i en hel etage med henblik på at købe de her sten. Her blev jeg igen lidt træt af salgstricks og “tvunget” besøg.

Lige ovre på den anden side af gaden havde vi så fået afvide at der lå det her “craft center” hvor de laver alle de fine elefanter og andre træfigurer. Det var ganske sjovt og interessant, men igen render der en sælger rundt i bagdelen på os…
Denne forretning lå så i kælderen af et stort hotel hvor vi så kunne spise frokost. Det var ganske fint og virkede rigtig flot i “hall’en” , massive trapper og massere af gardiner og pynt. Men vi kom så ind i hvad jeg vil definere som en spisesal. En buffet var blevet kastet ind på nogle borde, med due som aldrig er blevet vasket eller strøget, borde og stole som ikke var pakket helt ud, en bar hvor flaskerne alle var 100% fyldte og ikke mindst var: loftet i rummet, vinduerne, toilet-faciliteter og den kæmpe balkonen som der var direkte adgang til ikke færdigt. Hvis man forsatte op af trappen til 2. sal – Så var der bare rå beton vægge. Så kunne jeg genkende Sri Lanka igen! Det har gået så hurtigt, en mulig profit, en hurtig profit så skal der bare være nok – nok til at det fungere.

Dette var også dagen hvor vi hen på sen eftermiddag skulle se Cultural Show og det viste sig sørme at være samme sted! Tilfældigt? Nej det tror jeg ikke!
– Kan det læses ud af mine sætninger at jeg faktisk lige nu mens jeg skriver dette også bliver irriteret igen?
Brok til side og hellere positiv energi – Det var en sjov oplevelse og man må tage det med. Det her var det jeg havde set komme i det at jeg har booket en så lokal guide til at vise os Sri Lanka.
Showet var super sjovt og igen det som Sri Lanka bare er – Kaos helt op til forestillingen begynder, folk der spærre pladser, scenelys som står blandt publikum og folk falder over det – Jeg havde det sjovt allerede inden showet gik i gang!
Showet var så alt andet en sjov – men bare ganske facinerende. Det var virkelig noget traditionelt over det hele og jeg sidder ikke tilbage med en smag i munden af spildt tid.

Efter showet kunne jeg så endelig præge vores tur lidt, eftersom jeg kender Kandy. Min indflydelse skulle dog kun sikre os et godt måltid og så ville jeg gerne se et af de steder hvor jeg kom og spiste flere gange da jeg boede i Kandy. Så jeg måtte vise vej til et af de flottere hoteller i Kandy – Cinnamon Grand Hotel som lå rundt om bjerget i Kandy og ad små veje kom vi frem til hvad der ses på nogle af de sidste billeder herunder.
Der var dog sket lidt ændringer også her, men et 4-stjernet hotel er også på Sri Lanka ganske lækkert! Priserne får derfor også samme niveau som Europa, men lige så snart man så går i restauranten og spiser buffet – så får man igen lidt af værdien tilbage. Det var en fantastisk middag vi fik denne aften og det kunne man måske godt savne lidt den luksus på dele af turen, men så alligevel, vi er kommet hjem med gode og unikke oplevelser!

Efter middagen ender vi så endelig på vores hotel som viser sig at være ganske fremragende! Stor balkon – som er færdig – med udsigt til den vej jeg kørte på hverdag i 6 måneder, til og fra arbejde. Lidt sjovt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *