Dag 2 på Sri Lanka:

Efter første nat i en meget anerledes seng, nye lyde og strømforsyning som gik sig en tur da det var blevet mørkt – Så kunne vi stå op og få et glimt at det lille sted vi boede på, i dagslys.

Vi skulle tidlig op og afsted for at kravle op til Sigiriya Rock Fortress – Noget man helst gør tidligt på dagen så man ikke dør af varme. Ligeledes udfordres konditionen lidt og lårmuskler når man skal op af så mange trapper som er tilfældet.

Efter en 1,5 times tid med skridt der blev tungere og tungere på vej op af trapperne, nåede vi forløsningen og det smukke udsigt. Fortet som er noget forfaldet eller nærmere ikke eksisterende, står med kun sit fundament tilbage, men bare skalaen af dette og omfanget af arbejde man kan forestille sig er imponerende.

Vi brugte en 30-40 minutter på toppen og fik taget nogle gode billeder og set alle kroge af toppen. Så gik turen ned af – heldigvis noget hurtigere ikke mindst fordi der så pludselig også var guider til at vise vej til vores bil. Det er også en smart måde at lave lommepenge på – hvis man nu ikke kunne læse skiltene, som så også var placeret ret dumt. Så de dumme danskere betalte for at få vist vej til deres bil.

Straks videre til næste destination som lå en times kørsel væk. Polonnaruwa var næste mål. En gammel konge by. Et ganske imponerende byggeri med et mix af en kæmpe stor sø som er kunstigt skabt og en masse templer i forskellige afskygninger.
Det blev ret hurtig en lang tur og meget ensformigt. Det var meget det samme, ruiner af gamle templer. Noget stod stadig helt, noget stod kun som fundament og så var der noget som stod midt i mellem. Det hele er så stort et område at man kørte imellem de forskellige bygninger og vi gjorde vel 10 stop på denne tur. Der blev taget mange billeder – billeder som i og for sig er af det samme, og så alligevel ikke – hvis man skal være respektful.
Turen varede 4 timer så vi var godt brugte da vi endelig kørte tilbage mod vores fine hotel hvor ris og kylling ventede!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *