De ekstra fridage taget i påsken blev bestemt ikke benyttet til at få slappet af.
Tværtimod så blev ungerne sendt på weekend, så vi kunne forberede den store familie påskefrokost, og ikke mindst jeg kunne samle trampolin og bygge drivhus!

Netop drivhuset er hvad jeg vil vise frem i dette indlæg.
Som nogen måske kan huske, så købte jeg faktisk et sidste år for fødselsdagspenge, men det var af plastik som ikke en gang kunne klare den varme som blev opsamlet inde i det lille drivhus. Så det gik desværre hurtigt til.
Og den store udfordringer kommer jo, når man først har haft, så er det svært at undvære! Derfor har jeg gået i design-tanker hele vinteren.
Charlotte og jeg har vendt mange gange hvad vi skulle – For tiden er der heller ikke til det store drivhus, og haven er ikke klar til det med 2 drenge som løber og spiller bold, kører mooncar, cykler og meget mere.

Men lysten og hyggen i at have plads til tomater, agurker og måske pebberfrugter gjorde bare at vi jo egentlig gerne ville have det her lille væg-drivhus.

Erfaringer med at bygge et drivhus: ingen! Det er ikke noget jeg har prøvet før.
Men jeg havde undersøgt hvilke materialer jeg kunne bruge, og så havde vi jo den samme væg ledig igen, som jeg ville bygge op af.
Så planen var klar – Byg det i træ op af carporten, benyt 4mm polycarbonat dobbeltplader som inddækning.
Det som jeg ikke havde plan for, var bygge dør – Det gik rigtig skidt med legehuset. Og så har/havde jeg ikke en plan for udluftning.
Lige det her med udluftning opstår lidt som en udfordring, fordi alle de produkter som er egnet til drivhuse – er til de “almindelige” drivhuse.

Efter nu godt 14 dage med drivhuset i drift, så viser det sig indtilvidere ikke som et problem med manglende ventilation.
Det er selvfølgelig også uden tomatplanter fra gulv til loft, men varmen og fugtigheden som ophober sig i drivhuset nu, er yderst tilpas.
Det handler jo om at drivhuset slet ikke er helt tæt. Det er så tæt at det kan holde godt på varmen og fugten, men der er stadig åbninger mellem træ og fliser f.eks. som sikre kølig luft kan trænge ind.

Indtil videre er de eneste udfordringer pladsen 😂😃🤣 Jeg kunne sagtens have brugt mere plads, men det her skal nok blive godt!
Og så har jeg lidt udfordringer med vand igen taget – Men det havde jeg forudset. Det kan jeg fuge mig ud af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *