Det er den tid på året hvor der for alvor kommer potter i vindueskarmene.
Faktisk startede jeg allerede i december med at så peberfrugt og chilifrø.

I år blev det lidt et forsøg, med at tage frø fra peberfrugter som vi har købt i Bilka, samt en chili.
Frøene lod jeg tørre en uge i køkkenet på køkkenrulle, før jeg kom dem i konvolutter.
Så har jeg strøet frø ud i bakkerne herunder, og så har der stået overdækket med plast på en varmebakke. Normalt ville jeg være lidt mere nøjsom med at så frø, både fordi jeg ikke skal bruge 20 planter, men også for økonomien.
Nu er frøene så taget direkte fra frugten, og jeg var ikke klar over hvordan det ville gå. Men som I kan se på billederne længere nede , så gik det jo helt fint 🙂

Det er ikke nyt for mig at forespire og potte om flere gange, men i år har jeg taget nye midler i brug for at øge succes-raten.
Jeg har indkøbt 2 sække, 1 af hver, vermiculite og perlite.
Det er ikke noget jeg har tænkt mig at skrive stolpe op og ned om. Det skal kort fortalt hjælpe med luft og fugt i jorden. Og det er de her hvide og brunlige korn som ses i jorden.

Dertil har jeg taget jorden fra potter/krukker som der stod planter i sidste år. Den har siet og kommet i en spand. Dermed har jeg skabt min egen så-jord i kombination med de 2 tilsætninger. Det handler om at jeg jo står med en mængde jord som er suget tør for næring, og som ikke vil får planter til at præstere i år.
Så på den her måde genbruger jeg jorden mest muligt, og det som ikke kommer igennem sien, kommer på kompostbunken.

Første omgang med det nye tiltag blev så chili og peberfrugt, og der må jeg sige at rødderne virkelig er flotte! De står nu under vækstlys i kælderen, hvor jeg bedre kan styre antallet af timer med lys og temperaturen.
Og procenten for succes per frø er også markant forbedret! Så det bliver spændende at se nu for alle grøntsager jeg såede i weekenden.

Og jo – inden I konstatere det for mig – Så har jeg alt for mange peberfrugtplanter i år. Så der bliver givet lidt videre eller solgt som garagesalg.

Herover står så bakken i køkkenet, som selvfølgelig også har fået låg på, for at holde på fugten.
Ikke så meget at se endnu – Men forhåbentlig inden for en uge sker der noget med de første.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *