Byggeriet af et legetårn til ungerne tog fart i foråret 2022.
Nu havde den fine blå rutsjebane ligget længe nok bag ved huset! Ungerne havde selv været med ovre hos naboen og hentet den.
Så nu skulle der skrues lidt tømmer sammen til legetårn med klatrevæg, rutsjebane, sandkasse og meget mere!

Som skrevet, så hentede vi sidste sommer den fine rutsjebane hos naboen for en flaske rødvin, og så jublede drengene jo, for så skulle far igen i gang med at bygge.

Heldigvis har jeg i et stykke tid haft noget godt tømmer liggende til netop sådan en opgave. En masse overskudstræ af gode stolper og spærtræ.
Det har jeg så kombineret med indkøb fra trælasten. Det har været høvlet forskalling som jeg har købt ind i 22x100mm og så lidt små lægter i 35x50mm.

Designet og tanken bag, har været at det skulle kunne understøtte rutsjebane, den gamle sandkasse-skildpadde skulle opgraderes til sandkasse under stativet og så fandt jeg i min research de her fede klatreklodser på jem&fix.

Hvis vi starter fra bunden, så har jeg sat gode lange 5x90mm skruer gennem spærtræ og ind i stolperne for at sikre de sidder godt sammen.
Jeg samlede stolperne parvis, med 3 brædder på tværs og så rejste jeg 2 “sider” op i luften, for så at sætte de indre brædder på i top og bund – som dermed sikrede en afstivet firkant.

Med tårnet godt afstivet kunne jeg begynde på det øvre dæk og skruede spærtræ på som rutsjebane og gulvbrædder (høvlet forskalling) skulle hvile af på.
Dermed er det sindssygt stærkt og kan sagtens bære en voksen mand som jeg – og massere af unger!

For at få en god sandkasse skruede jeg den øvre række af brædder af, for så at fastgøre fiberdug i mellemrummet.
Dette i forsøg på at gemme dugen bare lidt, da den jo egentlig bare skal sikre sandet ikke skyller ud i bunden mellem fliser og brædder.

Tårnet har et aftryk på 1,20×1,20m og stolpehøjden er 2,4m.

Processen med at få lavet klatrevæggen var virkelig sjov om end langsom da jeg gerne ville male alle brædderne 2 gange inden det hele blev sat op.
Jeg anvendte her igen forskallingsbrædder til at fastegøre klatresten og brædderne sidder på 3 længder af 35x50mm lægter.

Projektet er indtil videre afsluttet med hegn på de sidder hvor det har været planlagt. Det er udført i 25x50mm lægter og forskallingsbrædder.
Det er planen at lave noget stigeværk, men det er ikke kommet så langt endnu.

Som ekstra fede detaljer, har jeg indkøbt piratflag som er sat på en pind, som ungerne fandt i skoven og så er der sat Stander på en gammel flagstang.
Ungerne elsker “Damnarksflaget” og at se det veje i vinden sammen med piratflaget har været en fest og giver skøn kulør i haven, også for voksende.
Det fede med en Stander, er at det er katagoriseret som vimpel – Altså skal det ikke tages ned ved solnedgang.

Under rutsjebanen har jeg købt 4 af de her gummifliser – til lige at tage de værste skrammer, når det går ekstra vildt for sig på vej ned af.

Træet er blevet malet 2-3 gange med gori’s dækkende maling og den grønne farve passer bare godt ind i haven, til den blå rusjebane og det ellers lidt grå og brune vi har så meget af i haven (hegn og fliser).

Det har skulle aldrig være en kunstværk eller et masterpiece. Det er slået sammen af resttræ og noget supplerende. Det har lykkedes os at lave noget stort og solidt!
Maling har gjort meget! Og så har jeg nogen steder med overfræser lige fået afrundet kanterne, hovedet sageligt på hegn, så ungerne ikke kommer mere til skade end nødvendigt.

Allerede nu her efter 2 måneder hvor der både har været venner og familie på besøg og lege med, jamen har det her legetårn været basis for mange timers leg! Og det bliver nærmest brugt dagligt!
Det er som forældre og gør-det-selv projekt virkelig tilfredsstillende og skønt at se noget give så meget glæde!
Og endnu bedre når drengene praler med at det er deres far som har bygget det 😁😍

Hvis der skulle være spørgsmål så skriv endelig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *