Hvis der er noget jeg har lært fra at have set Bonderøven på DR1, så er det at hans evige kamp for at sikre sin kål, salat og meget andet, gøres med insektdug eller det som ligner.

Derfor, når nu vi har tænkt os at have køkkenhaven i højbede, har jeg undersøgt hvad der kan lade sig gøre.
Det skønne ved pallerammer, er jo at det er så universelt og mange produkter designes til netop disse størrelser.

Harald Nyborg har et sortiment, jem&fix har sortiment og mange andre forhandler forskellige produkter som kan bygges oven på disse rammer.
Så jeg tog i Harald Nyborg for at købe dette vækstdug, for at sikre vores salater og grønkål.

Lad det være sagt med det samme, for 89 kr forventer jeg ikke et produkt som holder 5 år.
Min forventning er et produkt hvor dugen holder en sæson, måske 2? og nogle stænger som kan holde ideelt 5+ år.

Det første som jeg lagde mærke til, var at der står ikke nogen steder hvor højt bøjlerne skal placeres. Som det ses på billedet herunder, så placerede jeg dem efter min jord i kassen.
Velvidne at dugen selvfølgelig har sine begrænsninger.
Men samle-anvisningen kunne godt have været gjort noget bedre end det er vist.

Men før vi kommer til dugen, så lad os lige komme til det største problem i det her sæt.
Skruerne og beslagene. Jeg er med på at til 89kr så er der ikke plads til beslag med meget godstykkelse, men at lave dem så små, at en voksen man dårlig nok kan holde på dem med sine fingre, det er jo håbløst til et projekt ude i haven.
Og så er der skruerne. De er så piv ringe og dårlig kvalitet, at de kværnes inden de overhovedet er halvvejs inde i træet.
Jeg forsøgte mig med 3 forskellige bits, men lige lidt hjalp det – og til sidst begyndte hovederne at knække – på de få jeg faktisk fik skruet helt i.

Jeg forstår det ikke. Skruer er så billigt at producere og det har så lille en betydning på prisen for det er sæt. Om end at det er dem der er flest af per antal, så havde ordenlige skruer i sådan et sæt her, gjort min oplevelse SÅ meget bedre!
Jeg gik i værkstedet i stedet, og fandt nogle ordenlige skruer frem i stedet og jeg tog faktisk tid på det – fordi jeg vidste det blev noget skidt.
De 3 første pinde, brugte jeg 20 minutter på! Fordi skruerne ikke var skarpe, de kværnede og beslagene ikke var til at holde på.
De sidste 3 pinde, blev sat op på 3 minutter!!!! Fordi de skruer jeg brugte var skarpe og dermed ikke behøvede at holde på beslaget til at starte med. Først ved skrue 2, skulle jeg lige justere på beslaget og sikre det sad rigtigt.

Det næste var så den fine fiberdug/vækstdug/insektdug med elestik!
Først drillede det noget, med de her buer af fiberstænger, men det handler erfaring og så ikke mindst den højde de sad i.
Det tog ikke mange øjeblikke og så lykkedes det. Og det sidder ganske pænt.

Tiden må fortælle hvordan den længere brug med dette bliver og holdbarheden. Det vender jeg tilbage med når sæsonen slutter for året 2022.
Men køber jeg et mere til i år? Jo det kunne jeg vel godt finde på fordi så har jeg stængerne til kommende sæsoner om end at dugen kun holder 1. Men skruerne, dem aflevere jeg i butikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *