Stenhårdt, betonsolidt og bekæmpet med stor hjælp fra 2 gode knægte – Det lykkedes at komme igennem og få gravet ud til havens 2 nye træer!
Vores have bærer meget præg af holmegaardsflisen, og ikke mindst raftehegnet rundt. Derfor har det siden indflytning været ønsket, at bløde de meget “hårde” overflader op med mere natur og grønt.

Vi er super glade for de bede som der er etableret. De opbløder de hårde overflader og for-grønner vores ellers meget grå gårdhave.

Før påske blev der taget hul på belægningen, og ungerne og jeg kunne gå i gang med at se hvor langt vi skulle grave, før vi ville finde intakte jordlag.
Jeg var ret forberedt på at der ville være et afretter lag i sand og noget stabilgrus. Men jeg var ikke forberedt på 60-70cm affaldsgrus.
Så arbejdet blev noget hårdere end forventet. Men hvad gør det, når man har 2 gode drenge til at hjælpe!

1 weekend gik der med at grave de 2 huller og selvom det var hårdt, så havde vi det sjovt og hyggeligt. Det er jo en fest når man bare må grave huller – og man ikke ved hvad man finder.
Så der var fest når vi fandt potteskår, “guld”-sten og ikke mindst ledninger.

I vores lille projekt her, havde jeg allerede overvejet og gået og vurdere på hvor meget jord der mon skulle fyldes i.
Overraskelsen på mængden af grus og sten, hjalp derfor ikke til at starte med, da jeg i første omgang kun tænkte på at kører det ud af matriklen.
Men ret hurtigt indså jeg, at når jeg nu er nødt til at købe jord i sække/big bag, så kunne det grus her godt indbygges igen, men det skulle renses for de store sten og affald.
Derfor fandt jeg for 130’ish kroner, soldevæv i Jem&Fix, og byggede en jordsold/si. Link

Mit lille projekt rens grus, tog et par aftener, kombineret med at jeg fyldte hullerne op.
Som det kan ses på billederne, så skruede jeg lidt tømmer-rester sammen til en ramme, og hæftede nettet her på.
Lagt oven på trillebøren, og så var det bare i gang med at rense bunken igennem.
Det som blev oven på si’en har fået en ny bunke, og nu må jeg jo indrømme der er gået lidt sport i at genbruge materialet, så mon ikke jeg finder på noget til bunken af sten.
Materialet af sand/fint grus som røg i trillebøren, har jeg tilføjet til hullerne inde i haven.

Hullerne i haven er altså blevet fyldt op både med grus fra haven, champost jordforbedring og billige sække af puttemuld fra jem&fix.
Tanken bag er selvfølgelig at hullet ikke skulle være en massiv jordknold som overtid sætter sig og for det første ikke dræner vand, men jeg frygtede også det ville falde så meget sammen at rødderne ikke kunne vokse i det.
Så kombinationen med grus og champost jordforbedringer, giver nærring og ikke mindst en veldrænende opbygning.

I påske weekenden ankom så vores 2 træer, Japansk Kirsebær (Prunus serrulata ‘Kanzan’) Opstammet 225 cm.
Sammen med 4 stk Storkenæb (Geranium ‘Pink Penny’), som jeg har plantet for foden af træerne.
Bag træerne har jeg købt nogle Salvia Sensation Deep Rose som skal give lidt højde.
Tankerne bag valgene med disse planter, er at det hele gerne vil have sol, og det får det fra kl 12 og resten af dagen. Og så håber jeg farverne kommer til at give flot kontrast til det brune hegn og grå fliser. De forskellige blomsterformer på stauderne, skulle gerne gøre alle typer af insekter glade og for øjet også være lidt varierende.

Dertil kommer der lidt forårsløg, som Charlotte købte til både inde og ude her i påsken – Så de får forhåbentlig liv ude under de 2 træer i de kommende år.

Nu skal foråret og sommeren, så gå med at vande de 2 træer og sikre at de får etableret sig og kastet rødderne godt ud i alle retninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *