Vi elsker hjemmelavet burger og om sommeren er trangen til Pulled Pork burger nok lige så stor!
Derfor har vi også et ganske godt forbrug af burgerboller, og vi oplever ofte at være utilfredse med udvalget i supermarkederne.

Af den årsag, gik jeg på det store internet og søgte efter simple, men vel anmeldte opskrifter på burgerboller.
Opskrifter som også skulle kunne giver boller der efter en tur i fryseren skulle være tæt på samme kvalitet som nybagt!
Det førte mig til en opskrift som jeg har tilpasset lidt for at få lidt mere mad i bollerne end blot hvedemel, men også fordi jeg syntes dejen var helt håbløs at arbejde med.

  • 3 deciliter mælk skal være lun
  • 50 gram gær
  • 450 gram hvedemel
  • 1 æg
  • 1 teske salt
  • 2 teskefulde sukker
  • 75 gram smør blødt
  • 50-150 gram grahamsmel eller anden grov mel
  1. Lav dejen i en røremaskine
  2. Lun mælken i en kande og gøre opløses heri.
  3. Hæld mælken med gæren op i røre-skålen.
  4. Kom så hvedemelet i samme tid sammen med et æg, og ælt ved lav hastighed.
  5. Så tilsættes salt, sukker og blødt smør, og nu skal dejen æltes ved middel hastighed i cirka 10 minutter. Dejen kan føles tynd/flydende,
  6. Tilsæt nu den grove mel for at gøre dejen blød luftig. Til den let slipper fingrene.
  7. Overdæk med husholdningsfilm og lad den hæve i 20 minutter.
  8. Tag dejen ud og del i 12 lige store stykker. Den skal ikke æltes yderligere. Form 12 burgerboller med en diameter på cirka 10 centimeter.
  9. Stil dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og lidt mælk, hvorefter de drysses med sesamfrø.
  10. Læg en bradepande omvendt ovenpå bagepladen, så burgerbollerne er lukket helt inde.
  11. Bollerne hæver i 30 minutter.
  12. Bag derefter burgerbollerne ved 220 grader over- og undervarme, hvor de skal have cirka 10 minutter. Pas på de ikke bliver for mørke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.