Booking af bil i USA kan svinge rigtig meget i pris – og andre gange svinger det slet ikke!
Det er det rene cirkus, for det afhænger jo af udbud og efterspørgsel, men også af hvor tit du sidder og søger på priser fra den samme PC. Hjemmesiderne gemmer simpelthen cookies på din PC og matcher det op. 

Men jeg bookede vores bil allerede i august 2017! Altså godt 6 måneder før vores afrejsedato. Det havde vi god erfaring med for 2 år siden på vores første tur, da vi bookede cabriolet. Der steg prisen faktisk med 1500 kr frem til et par uger før afrejse.
Denne gang steg prisen så faktisk ikke! Men det tror jeg også hænger sammen med at SUV mid-size, er en størrelse som de har virkelig mange af! 

Vi betalte 585 euro gennem Autoeurope, som er et booking site hvor jeg kan vælge mellem forskellige leje-selskaber. Og selvom det er samme bilstørrelser, så svinger priserne jo mellem selskaberne.

Vi havde bilen i 22 dage. Og skulle aflevere bilen fuldt tanket, og autostol betalte vi lejen for ved afhentning af bil.
Jeg takkede nej til ekstra forsikringer som udlejningsselskabet gerne vil sælge i skranken.

Når man booker bil, så er det en klasse efter størrelse, og ved ankomst til afhentning af bil, så kan man vælge frit mellem forskellige bilmærker.

Billeje hos Dollar

Vores erfaring i år var dog knap så god mht service fra Dollar.
Bilen fejlede intet teknisk og kørte godt.
Bilen havde automatgear, aircon, god plads i bagagerummet og fint plads til autostol. 

Ventetiden inden vi overhovedet kom til skranken var meget lang. Trods 12-16 computere bag skranken, så sad der kun 2 personer bag. Og at hente en bil tager bare lidt tid, for de skal se alle papirer og der kommer VIRKELIG mange papirer ud af deres maskine, til trods for man kun skal skrive under 1-2 gange.

Men det lykkedes og da vi så skulle ud og vælge bil, blev jeg mest af alt skuffet. Der stod 4 biler at vælge mellem, og desværre var de alle 4 ret slidt og ikke så pæne udvendigt. 
Vi kunne vælge mellem Nissan Rouge og så mener jeg den anden var Hyundai. 

Alle bilerne var blevet pumpet med “rengøringsparfume” så de første par kilometer blev kørt med vinduerne nede. Det var ganske forfærdeligt.

Dog inden afgang skulle vi selv finde autostol, som stod bunket sammen bag bygningen hvor vi fik styr på papiretarbejdet. Det var en type af stol som skulle sikres med sele og bag ryggen på bagsædet.
Der var ikke lige nogen instruktion til hvordan dette skulle gøres, og vi forsøgte derfor at spørge damen som stod i huset når man tjekkede ud fra parkeringsarealet. Hun kunne bestemt ikke hjælpe og ville slet ikke se på det. Skøn service. Om det handler om frygt for ansvar for hvis noget skulle gå galt, eller hun havde en dårlig dag – det skal være usagt.

Men det lykkedes os at få stolen i, og lillemanden blev sat ind og vi kom ud af området og kørte mod motel!

 

Aflevering af bilen skulle jo så ske i Oakland Airport og aflevering var en helt anden oplevelse!
Der blev vi taget imod af en super venlig kvinde som tjekkede kilometerstand, benzinniveau, at autostolen var med, og om der var større skader.
Ingen problemer overhovedet og hun havde end da overskud til at hører om vores tur med lillemanden og om alt var gået godt. Rigtig dejlig at blive modtaget på den måde!

Når man aflevere bilen, så får man en kvittering for opgørelsen og så er afleveringen færdig. Det er super nemt og simpelt. Så kan man pakke sig sammen på en kuffertvogn, og gå imod shuttle-bus mod terminalen med fly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *