Vores favorit i USA er helt klart Wallmart! 

Det er genkendeligt fra Sydeuropa med butikker i samme kæde, som kommer i forskellige størrelser. Altså er der mindre varehuse på størrelse med føtex i Danmark og så er der kæmpe markederne på størrelse med 2 x Bilka.

Vi planlægger gerne vores proviantering efter hvor de store butikker ligger, således vi er sikre på de har hvad vi leder efter.
Generelt set så har en kæmpe Wallmart ALT. Grøntsager, bager, delikatesse, legetøj, tøj, frostmad, ferskvarer, haveafdeling – ja, you get the idea.
Men man forstår så alligevel ikke helt skalaen før man faktisk har været forbi én af disse kæmpe butikker. For det er vanvittigt hvad de har af udvalg.

Et punkt som også er værd at nævne er antallet af kasser med betjening, det er også en ret angivelse af hvor mange mennesker som kommer igennem disse butikker. Op mod 60 kassedamer er der plads til i nogle af de butikker vi har været igennem. Ret færdigvis skal det siges, at det også køres anerledes end i Danmark. Der er blandt andet ikke noget varebånd efter kassedamen, hun pakker det i poser og så sætter man dem i sin vogn.

Baby

Én ny ting som vi skulle på jagt efter i disse butikker var jo babymad. Lillemanden var 10 måneder da vi tog afsted så Charlotte havde siddet hjemmefra og studeret udvalg og muligheder.
Og muligheder – ja det er jo hvad USA står for. 
Mos med Mac & Cheese var ligesom toppunktet. Når man tænker sig om så er man jo egentlig ikke overrasket, men vi kunne sku’ ikke få os selv til at købe det. 
Vi var også på jagt efter mælkeerstatning da lillemanden stadig fik en godnat-flaske, og lige her kom vi godt nok lidt til kort. Retfærdigvis skal det siges, at vi ikke ledte andre steder end i Wallmart. Men vi fandt aldrig noget som den lille ville spise og/eller noget som vi syntes virkede godt. Det nærmeste vi fandt var brunt og lignede ærligtalt kakaomælk – Det smed vi ud. Og det er vel og mærket med det i tankerne at mælkeerstatning i USA er relativt dyrt og faktisk står i låste skabe!

Babystol! Nuj, hvor blev vi snydt, turist-røvrendt, ja kært barn mange navne. Men vi lejede en barnestol som må siges at være den mest simple stol nogensinde! Fastgjort over bagsædet og med sele, var det ikke andet end en skal som lillemanden sad i. Men den lejede vi 3 uger for lige under 1000 DKK. I Wallmart – Selv samme stol – 369 DKK købt!
Og jaja, jeg ved godt at køb og smid væk er noget svineri, men vi kunne jo efterlade den i bilen når vi afleverede den, og så kunne de tjene penge på den – Men nu ved vi hvor biludlejningerne tjener deres penge! 

Frugt og grønt

Så er der priserne på frugt og grønt som jeg gerne vil nævne. For det er overraskende dyrt i forhold til at man i Californien har alt i baghaven!
Blandt andet æbler som vi købte en del af, hvor Charlotte har fundet en favorit som selvfølgelig er møgdyr. Per æble – 13 kr! Hvor mine Granny Smith, koster 8 kr per æble. 
Grøntsager ligger måske 15% over danske priser, hvis jeg skal sætte et generelt tal på, og det overrasker mig. For når vi kører gennem landskabet så dyrkes alt fra kål til appelsiner langs med vejene. Så uden have forstand på det, tror jeg måske det handler lidt om efterspørgsel og interesse. 
Vi har oplevet det et par gange nu, og især jeg nyder at gå og se hvad amerikanerne kommer i deres vogne når de handler. Og oftest set så handler amerikanerne frostvarer, færdigretter. Det er nemmere og udvalget er VANVITTIGT stort!
Det er ikke fordi butikkerne ikke forsøger at få sundt og grønt i vognene hos der kunder, for den første afdeling man går ind i er Frugt og grønt, og det er SUPER flot udvalg og lækre vare som ligger på hylderne!

Søde sager

M&M’s!!! Mere er der ikke brug for 🙂 
Ej spøg til side, der er også Pringles! 😉

Udvalget er vanvittigt – så simpelt kan det siges. Og det koster en BRØKDEL af danske priser. Og mængderne i indpakningerne er generelt dobbelt så store.
Så ja, det er ikke overraskende at den amerikanske sundhed har det svært. Slet ikke når man kombinere det med priserne på grønt.
Et fast punkt er det blevet til for os, at vi skal have M&M’s med hjem. 1,5 kg i de store Party Size poser til 8,98 Dollar – HAPS! Det tager vi med hjem! Og selvfølgelig nogle på vejen! Både fordi vi kan lide det, men lige så meget fordi der i USA er et udvalg som ikke findes i Danmark (måske i Europa). Blandet andet Dark Chocolate, Caramel, Strawberry og mint!

Så er de skønne donuts – en historie for sig selv i USA, men igen vil jeg nævne dem blot for deres markedspris i Walmart – 58 cent!!! Det er 3,5-4 DKK!!! Og i USA er der ikke ligefrem stillet op til at man som vi, blot vil have én hver. Nej, der står pakket kasser med 12, 24 og 48!!! Kassedamen kiggede også meget mærkelig på os da vi kom med en lille pose som egentlig var tiltænkt som handske når man selv pakkede. Det er det rene vanvid!

Tøj

Tøj er der massere af i Walmart! Babyafdeling, pige/kvinde og drenge/herre. Og det er ikke kun egne mærker, men også de store mærker fra Nike, Adidas, Puma osv. Så udvalget er stort og størrelserne endnu større!

På denne tur var jeg på jagt efter jeans. Jeg har fundet ud af at jeg er et perfekt match med nogle serier fra Wrangler jeans, og det skulle da undersøges om ikke der var noget i USA.
Og sørme jo! Walmart har kæmpe afdeling med Wrangler. 
Det har de fordi Wrangler er det eneste og sidste jeans mærke som faktisk produceres i USA. Det har en KÆMPE betydning for prisen! Hold nu fast – 18 dollar!!! 115 DKK!!! 3 af dem tak!
De samme bukser – Samme model – samme størrelse, i Danmark hos en outlet butik i Hillerød for jeans – 599 DKK! Det er satme en besparelse der er værd at tage med!

Overordnet set så er der massere af penge at spare på tøj når man handler i Walmart. Der er massere af tilbud altid, også på de større mærker. Personligt vil jeg mene at priserne er klart bedre i Walmart end i outlets, men det kan også være vi har ramt de forkerte outlet byer i USA. Det er ikke lige det vi plejer at køre efter i USA. Den ene gang vi gjorde det i Las Vegas, var vi svært skuffet og prisniveauet og/eller rabatsystemet.

Også på babytøj er der massere af penge at spare og der virkelig meget sødt, sjovt og sejt at vælge i mellem!

Drikkevarer

Energidrik og vitamin-vand er også i USA, men i USA køber du bare ikke disse vare enkeltvis. Nej, langt oftere er det 6-pack, 12-pack eller rammer med 20-24 stk.
Igen er udvalget, efter min smag, unødvendigt stort. Man må da stille sig selv det spørgsmål, om de virkelig kan sælge alle (et gæt) 32 slags vitamin-vand. Der må da være en eller to som de kunne fase ud af sortimentet. Men måske de allerede har sorteret 10 fra? Det virker bare sindsygt når man går ned igennem gangene med dåser, flasker og DUNKE af alt fra juice til færdiglavet proteindrikke, at det nødvendigt med så stort et sortiment. Men okay, det er selvfølgelig også det som holder fast i store kundegrupper. 
Udvalget og mærkerne er mange, også så mange at der stadig er mærker vi slet ikke har set i Europa og Danmark. 

Men en ting er hvad der giver mening – en anden ting er jo også at det er super fedt med mulighederne. Det er jo ikke for sjovt det kaldes “mulighedernes land”, så når man som lille dansker kommer og skal shoppe, er det jo fantastisk at kunne vælge mellem 30 forskellige slags friskpresset appelsinjuice! 
Vi forsøger dog stadig i udvælgelsen af appelsinjuice, at finde noget uden tilsætningsstoffer og her er det så at USA IGEN topper den. Så er der produkter med ekstra tilsat b-vitamin, eller protein eller noget tredje. Det er EN GÅDE at finde NATUREL produkter! Første tænkte jeg; okay, så må de være forskel på prisen. Det må være dyre når de tilsætter ting. Men nej… De koster det samme. Så 3-4. gang vi købte juice, var jeg efterhånden ved at have lærte flasken at kende, så jeg vidste at jeg skulle gå efter Tropicana Juice med lilla bånd, så var der kun 2 at vælge mellem… Den ene med b-vitamin, den anden natural.
Priserne lige på juice, er langt billigere end i Danmark. Især når der købes de større dunke, sparer mange penge.
Men også på Redbull og sodavand er det langt billigere.
Vand på flasker fås i mange prislejer og igen forskellige størrelser. Vi ændrede faktisk taktik i år i løbet af ferien. Vi havde haft for vane at købe et par enkelte 0,5 liters flasker og så ellers handle ind i store 3-5 liters dunke, og derfra fylde de små. Men i år blev vi ramt af at vi havde så meget i køletasken, at vi ikke kunne finde plads til en dunk, men kun de små flasker. Derfor droppede vi at handle dunke, og kun rammer med 30-36 stk 0,5 liters flasker.

Pålæg

Vores måde at rejse Road Trip på, inkludere at have køletaske med i bilen og kunne lave en sandwich på farten. Det er super rart at have lidt grønt, pålæg og noget brød, der lige kan pakkes ud og så lave en lille picnic på vej fra A til B.

Derfor shopper vi også lidt forskellige pålæg i Walmart når vi kører rundt i USA. 
Der et stort og flot udvalg af forskellige typer skinke, kalkun, pølse, kylling og meget andet. Ligeledes gælder det udvalget af ost i alle former, farver og typer.
Vi har fundet nogle produktserier som vi går efter, og det handler både om smag og pris, men også lidt praktisk. For nogle producenter pakker deres produkter i plastikbøtter der kan lukkes bedre end andre. Og det er de små ting som gør det nemmere on the road. Priserne her hvis ikke det samme, som lidt billigere end i Danmark. 

Opsummering

Det var en virkelig lang historie i dette indlæg. Men jeg håber I er nogle derude som findet det brugbart.

Selv syntes vi det at komme til USA og handle var relativt nemt, og det handler om at skabe en form for system og rytme. Ligesom vi har det her hjemme i Danmark. Hvis man lige sidder og reflektere over sin tur i Bilka eller Netto, så er det jo vaner det hele handler om. Det er de samme varer, nærmest den samme rute man går igennem butikken hver gang. Man går som regel også til den samme kasse og betaler hver gang!
Det samme handler det om i USA. Når du først har lært Walmart eller en af de andre at kende, så har man en rytme og man ved at alle Walmart’s er opbygget på samme måde. 

Det skal da lige nævnes her til sidst, at vi også handler andre steder, men som skrevet herover, så handler det bare om vaner. Og når man ved Walmart har hvad vi har brug for. Hvorfor så begynde at lave om på det? 
Men inde i storebyerne ligger der jo ikke Walmart – Så her går man jo i de nærbutikker som der nu findes.

Der er helt sikkert noget jeg har glemt at fortælle om, eller noget som giver anledning til spørgsmål – Så stil den endelig!

Kassedamer i Walmart – Redhawk Towne Center
Kassedamer i Walmart – Vivtorville, West Bear Valley
M&M’s i Walmart – Vivtorville, West Bear Valley
Kassedamer i Walmart – Florin Towne Centre, Sacramento
Donuts i Walmart – Florin Towne Centre, Sacramento
Babymad i Walmart – Florin Towne Centre, Sacramento
Shopping til export i Walmart – Florin Towne Centre, Sacramento

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *