Sidste storby på vores Road trip #2, California Edition! 

SAN FRANCISCO!!!

Vi havde længtes og glædet os så meget til at lande i SF! Det er bare en by som er så fed, multikulturel, charmerende, smuk og imponerende!
Og denne gang gjorde vi da også Grand Entre! Vi kom jo denne gang nord fra, og vi kunne derfor kører over Golden Gate Bridge til byen! Sidst vi var her kom vi jo fra øst, og vi nøjedes derfor med blot at gå tur ud på broen og nød området omkring den på SF siden.

Men ind fra Little River. Det betød vi kunne gøre stop på et af de scenic view points som giver flot udsigt og sikke en udsigt over bugten og broen. 
Fra et gammelt fort og kanon-fundament, kunne vi stå og nyde udsigten sammen med hundredevis af andre turister. Det var virkelig et attraktivt sted og total parkeringskaos! 

Vi ankom sen eftermiddag og vi kørte derfor direkte til vores motel, Buena Vista Motor Inn.
Et motel med gratis parkering er ikke at undervurdere i denne by, og så var der en tagterasse som da også lød interessant da vi bookede. Men SF er VANVITTIG dyr at bo i! Og det syntes at de mest tilgængelig rent økonomisk, ligger på Lombard Street. Det er helt sikkert pga. støj fra en ret befærdet vej, men vi havde prøvet det før og var ikke skræmt af samme løsning som sidst.

Vi var da også heldige denne gang, om end at servicen på hotellet er virkelig ringe og ekstravalg er sindsygt dyrt, så fik vi et helt nyrenoveret værelse med nye møbler. Det var super lækkert. Badeværelset havde de dog ikke rørt, men det måske også den dyre del.
For lige at nævne de er tilvalg på værelset, så handler det om køleskab, microovn, barneseng og des lignende. Der er tillæg på det hele. Hvor på mange andre hoteller i USA er det inkluderet. Men lige SF er så sindsyg dyr, at de reducere huslejen ved ikke at stille disse ting på værelserne.

Jeg havde allerede til den første dag i SF set at der skete mange ting i april, og en af de ting der skete denne søndag, var en parade, Cherry Blossom Festival. Uden at kunne være blevet klogere på det, kunne jeg blot se ruten og tænkte det skulle vi da se!
Som tidligere nævnt, så har vi jo leget turister i USA, og især SF fik vi givet den gas i sidst. 
Derfor tog vi tidlig afsted mod Civic Center, hvor paraden skulle starte ud fra. En rask gå tur over alle bakkerne på dag 1! Så var vi i gang!

Vel ankommet fandt vi ud af det først startede et par timer senere, og vi besluttede derfor at besøge Westfield San Francisco Centre, som er et kæmpe shopping center. Virkelig imponerende bygning. Men lidt i en del af San Francisco som var den “ærlige del” og ikke turist siden. For her var mange fattige, tiggere og generelt ikke så pænt. Ret kontrastfyldt oplevelse, når man så gik ind i et lækkert shopping center.

Med fyldte maver og lidt indkøbsposer, så vendte vi tilbage til paraden. Der var virkelig kommet knald på og det gik nu op for os at det ikke lige frem var en blomster parade…
Nej det her var blot japanere som viste deres traditioner og livsstil frem i en parade. Og da vi stod og kiggede nærmere på et kort, fandt vi ud af der faktisk er noget som hedder Japan Town i San Francisco… 
Men en super flot og sjov tradition fik vi oplevet. 

Vi vendte næserne mod turist-helvede og Pier 39. Her er der altid massere at se og jeg var på jagt efter 49’ers merchandise fra NFL shoppen. 

På Pier 39 kunne vi tage det med ro og forsøge at gå i de små skjulte hjørner af denne kæmpe mole. Så vi forsøgte at finde de små sjove udsigter og butikker som vi ikke så på sidste tur.
Blandet andet det her med at “gå op” på første sal og gå på gangbroerne. Det giver et sjovt overblik over kaos og det åbner for nogle view points mod SF by og ikke mindst ud over bugten!

Vi sluttede aftenen af med aftensmad på Pier 39. Der skulle spises CRAB! Så vi bestilte en Crab hver og lillemanden fik chicken fingers og fritter. Sjovt og igen en anerledes ting, hvor tjeneren kommer og giver alle hagesmæk på – og så kommer der en lavaplade ind med krabbe på. 
Det smagte fortræffeligt! 

Overordnet set er der ingen tvivl om at Pier 39 er en kæmpe turistmagnet, og det går VIRKELIG stærkt på de skrå bræder! Men der er også så meget charme og amerikansk over det! Så selvom vi havde oplevet det, så var det alligevel endnu en oplevelse og noget nyt vi fik set!

Husk at læse mine tidligere indlæg om SF og oplevelser i denne by. For der er ting som SKAL ses og prøves! Blandet andet Alcatraz Island!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *