Så blev der endnu gang sat gang i gryderne og tilberedt Sous Vide-style!

Og jo – det var i flertal denne gang! Mad til polterabend, 13 sultne mænd efter en hel dag med aktiviteter og øl på siden, så blev der tilberedt 4 kg af dette “cut”.

Bestilte igen fra Steak-Out.dk til super fine priser og så havde jeg ellers fundet inspiration til opskriften på chefsteps.com og deres udgave af Flavor-Packed Chuck Roast.

Jeg er så imponeret over marmorering på dette kød og til prisen endnu mere forbløffet igen! Det er utroligt at vi i Danmark ikke bruger disse “cuts” mere!

2 stykket pakket i en pakke fra Steak-Out.dk – fantastisk marmorering!

Desværre, fordi maden blev tilberedt med gæster og fuld knald på køkkenet, så har jeg ikke billeder fra da kødet kom på bordet, men jeg kan afslører her: DET SKUFFER IKKE!

Jeg fulgte deres opskrift ganske slavisk, om end den er ret løs på nogle punkter, så er den meget præcis, især når man også har set den lille video de også har lavet.

For første gang, utroligt nok, brunede jeg kødet af inden det kom i vakuumposer. 
Fuld knald på stegepanden, en god sjat olie så det sprøjter ud i hele køkkenet, og når kødet er brunet af, så smed jeg hvidløg og rosmarinkvistene i panden.

Det fik lov at stå på et fad – jeg skulle jo lave 4 stk – og køle af, inden det blev pakket i vakuumposer.

Jeg gav salt og peber på kødet inden det kom i poserne, hvidløg og rosmaring som også var på panden, lagde jeg oven på og så blev der suget tæt.

Stegt på panden, køler af inden pakkes i vakuumpose

Kødet blev tilberedt denne gang ved 58 grader og nåede at få 20 timer i gryden.

Da jeg pakkede det ud, så lyver videoen hos ChefSteps ikke, der er MEGET væske og det giver fremragende grobund til sauce eller finere.

Jeg fulgte igen ChefSteps, og kogte al væden ind og hældte så en halv flaske rødvin i, lod den koge lidt ind og så 1 liter oksefond. Det lod jeg koge 3-4 minutter for, så at hælde det igennem en si og på ny gryde. Vola – Meget kraftig sauce til kartofler og lige at dyppe kødet i på tallerkenen.

Kødet var præcis som jeg forventede det. En fedt kant midt i kødet, som gav smag og en tekstur som bare var så lækkert mørt og fyldt med smag! Opskrift og kødet skuffer ikke! Det skal der helt sikkert mere af i fryseren frem over!

Tilbehør denne aften var også 1 ny opskrift og 1 velkendt.
Dem vender jeg tilbage med senere når jeg har lavet dem igen og har billeder af dette 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *