Ja vi er godt nok inde i januar, men det var nok også grunden til at Netto havde en billig flæskesteg i køledisken.

Kvaliteten var beskeden, meget fedt og ikke megen smag – Men det er okay, for dette var faktisk mere et forsøg end det skulle være “gourmet torsdag”.

Nej det handlede om at eksperimentere med flæskesværene på grisen her. Jeg har for første gang lagt flæskestegen i vakuum og så i den magiske sous vide gryde. 

Onsdag aften da jeg kom hjem med stegen, blev steget pakket ud, gnedet med salt, peber og sat laurbærblade i.

Klumpen blev så pakket i vakuumpose uden noget andet tilføjet. Normalt ville jeg jo kunne finde på at pakke lidt smør med i for at kødet ikke skulle blive tørt eller for at skabe lidt væske til sovs, men jeg var ikke i tvivl om at der måtte komme væske ud fra denne steg efter de mange timer i gryden. Og jeg fik da også ret.

Pakket i vakuum onsdag aften, lagt på køl i køleskabet for at komme i torsdag formiddag. Helt præcist klokken 10, for at være klar 18.30, altså 8,5 time i gryden.

Temperaturen: 60 grader

Magien og gryden stor og gjorde sit arbejde mens jeg passede mit arbejde, og Charlotte passede lillemanden, dog for kort at tænde gryden 20 minutter før, og så ligge stegen i kl. 10.

Kl 18.30 så stegen så ud som det ses herunder. Den ser ganske godt ud, og der var da også 3 deciliter væske i posen som jeg kunne bruge til saucen. 

Jeg forsøgte så godt som muligt at få stegen ind jævn i ovnen, hvor den skulle have 30 minutter ved 250 grader grill.

Første resultat efter 25 minutter i ovnen så ud som det ses herunder. Jeg var lidt skuffet, men havde desværre alt for sent opdaget årsagen til at resultatet så ud som det gør her. 

En fejl indstilling af ovnen, gjorde at jeg kun havde sat varmblæs på med det jeg troede der så var grill, men den havde ikke tændt “grillen”. Så jeg måtte lige give de sidste 5 minutter på den rigtige indstilling af ovnen, og det gav det også tydeligt udslag.

Det var lige ved at gå for hurtigt, men jeg ville jo gerne have sprødesvær over det hele, men som det kan ses så er sværene nu boblet op fuldstændig som ønsket og så lidt sorte kanter. Men allerede her blev mit store madhjerte glædet. Sværene var blevet sprøde og forsøget syntes at være godt rigtig godt trods udfordring med ovnen.

Som det kan ses i skiverne, var der virkelig meget fedt på, men det ændrede ikke på oplevelsen.

Konklusionen er klar! 8,5 time i den magiske gryde giver en fantastisk saftig steg med en tekstur i kødet som er mørt nok til at kniven blot kan presses igennem det.

Det er klart, sværene var måske blevet helt perfekt hvis jeg havde indstillet korrekt fra starten, men det helt store test som jo er min bedre halvdel, var svært tilfreds – så er jeg også!

Alt i alt fik vi denne torsdag aften, en typisk juleanretning med flæskesteg ala Sous Vide, kartofler, rødkål og brun sauce. Sauce som ikke må undervurderes når man har saft og kraft fra vakuumposen!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *