Et velfærdsproblem… Der er efterhånden overflod af muligheder når det gælder om at kunne se TV. Men mulighederne og forskellighederne kan også gøre det dyrt at være forbruger.

Hvorfor skriver jeg så denne tekst. Jo det kommer sig af at der aldrig før har været større fokus på vores muligheder og især streaming fra Netflix, Viaplay og andet som sætter de “traditionelle” leverandører under press.
Mine overvejelser kommer af konstante prisstigninger fra Yousee, på et ikke et forbedret produkt. Men har jeg så andre muligheder? 

I vores husstand har vi Yousee kabeltv, og det koster en bondegård hver måned, 549DKK for at være præcis.
Lidt hurtig hovedregning vil fortælle mig at vi bruger 6600DKK om året på at se TV. Det er ufattelig mange penge, så  hvorfor gør vi det? Og hvorfor ikke finde alternativer?

Der er ingen tvivl om at det er mig som har behovet for fuldpakken fra YOUSEE, og det har jeg grundet min store interesse for sport og især fodbold fra England og de UEFA turneringer som sendes. 
Derudover ser jeg meget Amerikansk fodbold.

Jamen, kan jeg så ikke bare vælge Boxer som udbyder og selv vælge kanaler. Det korte svar er jo, men det koster det samme. 
Og det er netop her udfordringen ligger for mig.

Da vi for godt 4 år siden flyttede til vores lille rækkehus satte jeg i fokus at jeg ville have super kvalitet på TVsignalet og ikke mindst hurtig internet. 
Kravet om kvaliteten på signalet kommer gennem de kabler vi har fået installeret i huset, og selvfølgelig det som udbyderen sender til os.
Desværre er YOUSEE dem med bedst kvalitet når det kommer til kabeltv udbydere og alternativerne som Boxer eller Stofa, som vil koste det samme, sender i dårligere kvalitet. Så her får jeg altså et ringere produkt for mine penge.

Et helt andet aspekt er fejl på driften hos YOUSEE. Jeg tror alle holdt vejret i år, da vi skulle se nytårstalen… Men det er bare MEGET tit at der er fejl hos YOUSEE. 
Hvis man skal være lidt retfærdig, så er det også et kæmpe netværk de skal holde kørerende, men når man så ser på deres kundeservice eller mangel på samme. Så får vi vi som kunder INTET retur eller konstruktivt ud af at brokke os. 
Hvis signalet mangler, så kan man blot sætte sig tilbage i sofaen og vente… Jeg vil faktisk sammenligne det med DSB, her er kundeservicen lige så ringe og systemet er så stort at man ikke kan slås imod det.

Så hvorfor ikke vælge streaming over internettet? 

Vi har en fantastisk hastighed på 1000/1000mbit fra HIPER.dk til samme pris som YOUSEE levere 100/50mbit (cirka), vi måtte vente længe på den, men nu har vi haft den i et år, og kun når YOUSEE har gravet i området, har de ødelagt forbindelsen. Jeg ELSKER at være fri fra YOUSEE på dette område. Før var vi jo afhængige af dem, for hvis de gravede havde fejl så havde vi hverken internet eller TV.
Hvorfor vælger vi så ikke at have Netflix, VIAPLAY, HBO eller nogen af alle de andre? 
Det drejer sig igen om kvalitet og ikke mindst timing. 

Som entusiast og en af de typer som går op i at have godt billede på mit dyre TV, så er der desværre forskel på om man får signalet fra internettet eller antennekabel.
For at blive nørd et øjeblik, så handler det helt konkret om bits og bytes, altså antal pixels i hvert billede som der kommer fra udbyderen.
Her er YOUSEE desværre bedst af de værste. Forstået på den måde at signalerne er virkelig ringe. 

FAKTA: Hvis du ser en Bluray eller det nye 4K på dit tv så er kvaliteten TOP-klasse, så kan du se hvor ringe dit signal er fra din udbyder.

Timing… Det handler om at der simpelhen er op mod 1 minuts forsinkelse på billederne fra udbyderen til at jeg sidder og ser det på mit tv.
Det sker fordi at fodboldkampen f.eks. sendes live, den mængde data skal ligges på en server, og den skal så sendes videre til mig. Det tager længere tid end når man ser TV via kabeltv.

Hvad så med priserne og udbud på streaming.
Her er massere af mulighederne, men igen, så er YOUSEE godt dækket ind med deres fuldpakke. Hvis jeg gerne vil se de samme kanaler fra min fuldpakke, men via stream, jamen så skal jeg have flere forskellige tjenester, altså både VIAPLAY, TV2 osv. og så vil prisen blive den samme, for et produkt som er ringere.

Opsummering

Så hvor står jeg? Hvad vil jeg?

Jeg er splittet. Der er ingen tvivl om at jeg på nuværende tidspunkt betaler for Rolls Royce og nok kun bruger bagsædet. 
Det skal forstås således, at jeg ser jo 90% af tiden kun sport fra SBS eller viasat. Men 10% af tiden ser jeg så national geo., Discovery eller noget tredie.
Det er betaler jeg mange penge for… At kunne have muligheden.

Så hvis jeg vil spare penge skal jeg acceptere at se noget andet, jeg skal acceptere at jeg vælger fleksibilitet fra og skærer ind.

Er det mest oplagt så ikke at vælge VIAPLAY så jeg kan se fodbold og NFL. Joooh, men så er det at denne verden er kompleks og tv-licenser til sport altid er delt ud, så jeg vil faktisk også gå glip af noget fodbold som ikke sendes på VIAPLAY.

Jamen så lad os i stedet se på de hardcore udgifter:

  • Yousee – 6600DKK om året
  • VIAPLAY Sport – 3228DKK om året
  • DPlay Sport (SBS) – 1910DKK om året

Hvis jeg VIL se alt fodbold, så må man jo forene de to streamingtjenester og acceptere en årlig udgift på 5138DKK om året, men så har jeg allerede sparet 1500DKK om året!

Men hvis man virkelig skal kunne mærke det på budgettet om måneden, så ville jeg gå med Viaplay Sport, og dermed spare 50%. Det er ikke en ubetydelig sum penge!

Har jeg valgt at tage en beslutning så? 

Det korte svar er nej.

Men jeg går med stærke overvejelser om at lave et forsøg. 
Vejen frem, bør være skåret hårdt op. Opsige YOUSEE og oprette VIAPLAY. 
Men jeg skal lige tage mig mod til….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *