Dag 2 i Yosemite – Dag 10 på vores West coast experience!

Vi var ankommet vel til dalen og havde fået os fundet til rette – En nats søvn i nok de værste senge der ville være på turen, men hellere en dårlig seng end at sove i sovepose.

At stå op og gå ud i det landskab som dalen byder på var fantastisk – Stadig med dugen hængende i luften var vi ude tidligt af teltet. Smurt sandwich og pakket frugt og massere af vand til turen. Vores helt store vandretur idag ville tage 7-8 timer og bringe os godt rundt i bjergene. Vi havde læst og undersøgt meget omkring de forskellige ruter. Årsagen til dette var at vi skulle gerne gå på en hvor vi kunne gennemfører og stadig kunne nyde resten af ferien uden at være helt ødelagt.

Mist trail – valgte vi da den ville krydse et par vandfald og bringe os op i højden uden at det var alt for ekstremt. Ruten var fantastisk – Stadig anstrengende, men naturen og udsigten vi kom igennem var mere end imponerende.
Man skal ikke forvente en grussti som går fra A til B. Det er naturlige trails som skal følges og ikke alle steder er det lige tydeligt hvad vej man skal gå, så må man følge lydene af andre mennesker som går længere fremme eller lige kigge på kort. Ved muligheder for at forbinde til andre trails, så er der skilte og anvisninger på hvor langt der er til POI. Men overall så er det meget lige til også for os som var nybegyndere.

dsc_5000

Ankomst til en af de første store vand fald på turen.

dsc_5030

Ruten snoede sig op på siden af vandfaldet. Støjen var enorm, men oplevelsen fantastisk.dsc_5033

Udsigt fra ruten vi gik. Her e r vi nået en god bid op i højden.dsc_5102

Firben var der massere af – Dette var en af de større vi så.dsc_5196

Udsigt ud over dalen og fokus på massere af grøntdsc_5210

Efter at have krydset det første vandfald, så havde vi fantastisk udsigt.dsc_5252

Mere udsigt og natur på klipperne.dsc_5283

Krydser vandet endnu en gang og med vandfald længere tilbage.

Jeg kunne ligge mange billeder op af natur og flot udsigt, men det viser meget det samme.

I stedet er det nok mere værd at fortælle lidt om turen og vores planlægning af dette som værende total rookies i at vandre.

Den rute vi endte med at gå havde en profil der hed ca. 20 km og 500 højdemeter. Det var for os en ganske fin udfordring. Vi tog det roligt og kom rigtig godt igennem denne. Der var steder på turen hvor man skulle holde lidt imod og gribe fat i et gelænder for at hive sig op, men det havde noget med vand på klipper at gøre.
Ruterne som er lavet bliver daglig gennemgået af lokale rangers som sikre stisystemet er forsvarligt og at der bliver ryddet op.

Vi havde sørget for at pakke massere af frugt og vand – Vand er vigtigt fordi temperaturen hurtig stiger når man kravler rundt på klipperne og selvom det er koldt om morgenen, jamen så ender temperaturen på 25 grader inden kl 11. (maj måned).
Sandwich og frugt spiste vi på turen. Sandwich blev spist da vi var halvvejs og vi kombinerede det med en længere pause for lige at hvile ud.

Frugt blev spiste i de kortere pauser eller mens vi gik videre. Det er vigtigt hele tiden at have noget med og holde sig fyldt med sukker og protein på sådanne en tur.

Ellers slæbte vi ikke på særlig meget. Jeg havde hele tiden mit kamera i min strop på kryds af brystet og vi skiftedes til at bærer på rygsækken med solcreme, mad, drikke og småting. Men det handler om at pakke let.

Vi havde ikke travlt på vores rute, så en ting man skal huske på, er at nyde øjeblikket! Det syntes jeg vi var gode til med vores små pauser. Vi forsøgte at ligge dem hvor vi ikke sad i vejen for andre og steder hvor udsigt og skygge kunne kombineres.

Vi sluttede af med en kort tur til Greater fall – Som er det højeste vandfald i Yosemite. Her er et billede.
dsc_5302

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.