Min søde kæreste fyldte rundt i julen, og det skulle selvfølgelig fejres på bedste manér!

At forberede en menu til 40 mennesker er lidt krævende i en tid hvor mange forretninger er lukket pga. helligdage og det gør ikke udfordringen lettere at få madvarer til at holde sig 3-4 dage når menu’en indeholder grøntsager.

Menu’en lød på pulled pork og alm. burger, alt tilbehør inkluderet.
I mange måneder op til havde fødselsdagsbarnet planlagt, handlet og ikke mindst gennemtænkt tider for hvornår den ene nakkefillet skulle ud af fryseren, i rub, i ovnen og ud af ovnen!

5 nakkefilletter á 2 kg
Hakket oksekød 9 kg
Gulerødder
Hvidkål
Salat
Agurk
Tomater og meget mere.

Opskriften til den rub som vi brugte på kødet er fra Gastromand. Kødet stod 12 timer efter de var blevet rullet i rub’en og pakket ind i vita-vrap.
Opskriften til rub er prøvet flere gange og det smager bare fantastisk! Vi tilberedte dem ved 110 grader i ovnen på almindelig varme. De stod så i ovnen til kernetemperaturen ramte 94-95 grader.

2 x nakkefillet med rub ind i ovnen.
2 x nakkefillet med rub ind i ovnen.
2 x nakkefillet ud af ovnen
2 x nakkefillet ud af ovnen

 

Klokken 00.30 d. 25/12 kom vi de 2 første i ovnen.
Klokken 11.30 d 25/12 tog vi de 2 første ud af ovnen og kom 2 nye ind.

 

 

 

Den 25. skulle der også steges burgerbøffer af 9 kilo hakket okse. Bøffer á 125 gram blev formet i den ene side af køkkenet og én pande blev brugt til at stage 2 bøffer af gangen.

2015-12-25 12.01.36 2015-12-25 12.01.38 2015-12-25 12.01.33

2 thoughts on “Mad til 40 mennesker!”

  1. hej,
    håber det er ok jeg spørger- vi skal nemlig holde nonfirmation i maj for ca. 40, og min datter vil gerne have burger, vi skal lave det hele selv, stegte du burgerne på forhånd og varmede dem op efterfølgende?
    kom gerne med tips.
    mvh. Rikke

    1. Hej Rikke.
      Ja vi stegte alle burgerne dagen før og lagde dem i fade som vi satte i køleskab.
      Det er meget svært at styrer kødet og fugtigheden når du varmer dem op igen. For på en måde vil du gerne have dem alle op og være varme, men det tager tid og når de er ved at være varme så er der desværre også tabt meget fugt.
      Jeg gjorde det at jeg gav dem høj høj varme på panden så de faktisk kun lige fik farve. Så når de kom i ovnen blev de ikke helt grå og kedelige.

      Håber det var svar nok 🙂
      Hilsen Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *